top of page

Aanleverspecificaties

Hoe moet ik mijn bestanden aanleveren?

 

Indien mogelijk vragen wij u om drukbestanden altijd in pdf-formaat aan te leveren met volgende specificaties:

 

Formaat: eindformaat + afloop

Kleurmodus: CMYK

Resolutie: 300 dpi

Afloop: 3mm aan elke zijde

Snijtekens: niet noodzakelijk

 

Bent u geen grafisch ontwerper en zeggen deze vaktermen u helemaal niets? Dat is geen enkel probleem. Ons team staat met plezier klaar om u te helpen bij het opmaken van uw bestanden. Wilt u zeker zijn dat de lay-out tiptop in orde is? Onze grafische vormgevers zetten uw ideeën graag om in piekfijn drukwerk.

 

Hoe kies ik de juiste papiersoort bij een bestelling?

 

De keuze van het juiste papier bij drukwerk is niet eenvoudig. Aan de hand van volgende vragen en voorbeelden, zou u de juiste beslissing moeten kunnen maken.

 

Welke uistraling wenst u?

Hierbij kunt u kiezen tussen mat, silk (licht glanzend), gloss (glanzend) of recycled.

 

Welk papiergewicht hoort bij uw drukwerk?

80g: gewoon papier, brieven, cursussen, eindwerken, enquêtes etc.

120-135g: flyers, affiches, briefhoofden, brochures, magazines etc.

160-200g: covers voor brochures, luxe-flyers, drankbonnen, tickets etc.

250-350: extra stevige flyers, uitnodigingen, trouwkaarten, menu’s etc.

400g: visitekaartjes etc.

 

Wat zijn de afwerkingsmogelijkheden?

 

Wij kunnen uw drukwerk uiteraard altijd schoonsnijden op het gewenste eindformaat, maar daarnaast bieden wij ook nog een uitgebreid gamma aan afwerkingsmogelijkheden: sorteren, perforeren, snijden, nieten, lamineren, inbinden met verlijmde kaft, inbinden met ringen, plooien in enkelvouw, plooien in z-vouw, plooien in wikkelvouw, plooien en nieten in boekjes, plooien en nieten met squareback, rillen

 

Wat is CMYK?

 

De term CMYK wordt gebruikt om de kleurmodus aan te duiden die gebruikt wordt bij het printen of drukken van documenten. CMYK gebruikt vier inktsoorten namelijk cyaan, magenta, yellow en black. Er bestaan ook nog andere manier om kleuren weer te geven zoals RGB en Pantone. Echter is het niet mogelijk om dergelijke kleuren te vertalen op papier. We vragen dus altijd om indien nodig uw bestanden om te zetten naar CMYK indien nodig.

 

Wat is afloop?

 

Gewoonlijk wordt er een afloop of bleed van 3 mm gevraagd bij de aan te leveren bestanden. De afloopzone is een zone die wel bedrukt wordt, maar die daarna afgesneden wordt om zo witte randen te voorkomen. In het geval dat uw product tot aan de rand bedrukt moet worden, is het voorzien van afloop van groot belang.

 

Wat zijn snijtekens?

 

Snijtekens zijn een indicatie waarop wij ons kunnen baseren bij het schoonsnijden van uw documenten nadat deze gedrukt zijn. Indien u ons de files bezorgt volgens onze aanleverspecificaties, zijn snijtekens niet noodakelijk.

 

Wat is resolutie en DPI?

 

DPI staat voor Dots Per Inch. Dit is het aantal punten dat per duim (25,4 mm) gedrukt wordt.

Op beeldschermen worden afbeeldingen weergegeven in 72 DPI. Maar om drukwerk van goede kwaliteit te leveren is een DPI van 300 nodig. Voor elke inch die gedrukt wordt zijn er 300 inktpunten.

 

bottom of page